Ετικέτες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Big day : Αφιέρωμα στο θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς

Βασιλικό Θέατρο

Σεμινάριο και παρουσίαση (Εφη Δρόσου), Συζήτηση και Τεχνικές θεάτρου (Η διάψευση του Αμερικάνικου Ονείρου μέσα από του ήρωες του Τενεσί Ουίλιαμς. Οι μορφές μέσα από τα κείμενα), Θεατρικό παιχνίδι (Χριστόφορος Χριστοφορίδης), Στρογγυλό Τραπέζι (Κατερίνα Διακουμοπούλου, Δημήτρης Ναζίρης, Γρηγόρης Σίμος), Διάλεξη “Οι Ψυχικές Νόσοι όπως Απηχούνται στο Συγγραφικό Έργο του Τενεσί Ουίλιαμς” (Λία Ζωγράδου), Ψυχόδραμα (θέμα “Μοναξιά”) και αποσπάσματα από έργα του Τενεσί Ουίλιαμς από 6 διαφορετικές θεατρικές ομάδες της πόλης (διάρκειας 12 έως 20 λεπτά το καθένα).

Στην φωτογραφία οι ομιλητές της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης / στρογγυλό τραπέζι με τίτλο “Η σαγήνη της ψύχωσής του”. Από αριστερά: Γρηγόρης Σίμος (ψυχίατρος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία), Κατερίνα Διακουμοπούλου (θεατρολόγος, διδάσκουσα θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία), Δημήτρης Ναζίρης (ηθοποιός, καθηγητής ΑΠΘ και κοσμήτορας στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ).


Και ένα στιγμιότυπο από την 20λεπτη θεατρική παράσταση ‘Μην Κλαις Μωρό του Ρούνι ‘ από την Δραματική Σχολή ‘Ανδρέα Βουτσινά’








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου