Ετικέτες

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τοπίo: ιστορίες, πολιτικές, αναπαραστάσεις

Κρατικό Μουσείο  Σύγχρονης Τέχνης

Διεπιστημονικό Διήμερο Συνέδριο στο πλαίσιο της Έκθεσης του ΚΜΣΤ ”Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες μια διαδικασία βίωσης του τοπίου”. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματά του καθώς και οι διαφορετικές οπτικές / προσεγγίσεις.
Οργάνωση: Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.
Το συνέδριο χαιρέτησε η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου  Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσατσάνογλου και ο Γιάννης Ζιώγας, ο κύριος μοχλός της ‘Εικαστικής Πορείας προς τις Πρέσπες’ (επαναλαμβανόμενη από το 2007 εκδήλωση, σε ετήσια βάση πλέον), αλλά και της Έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο  Σύγχρονης Τέχνης.


Η πρώτη συνεδρία της πρώτης μέρας με τίτλο ‘Το περπάτημα ως καλλιτεχνική πρακτική: το παράδειγμα των Πρεσπών’, είχε ως συντονιστή τον Γιάννη Ζιώγα, που υπήρξε και ο πρώτος ομιλητής (Το field των Πρεσπών ή η originalité του πεδίου).
Ακολούθησε ο Φίλιππος Καλαμάρας (αριστερά στην φωτογραφία). Τίτλος της ομιλίας του: Συντονίζοντας ομαδικά έργα στο φυσικό περιβάλλον

  
Επόμενος ομιλητής ο Γιάννης Δαϊκόπουλος: “Η εικαστική πορεία στις Πρέσπες ως παράδειγμα μετασχηματιστικής μάθησης”



Η συνεδρία έκλεισε με σύντομες αναφορές αναμνήσεων / εμπειριών  από μαθητές (τότε) / απόφοιτους (πλέον): Διασχίζοντας το Τοπίο / Σχηματίζοντας Εικόνες. 
Στην φωτογραφία (από αριστερά): Κ.Στούμπου, Λ.Γκέλος, Χ.Ιωαννίδης. Η ομάδα θα ήταν κανονικά τετραμελής αλλά η Μ.Παπαλεξίου δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου