Ετικέτες

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Oι Δρόμοι του Κουδουνιού Νο 3

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα έγραφε:
20.00: Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ. Κάλλας 1). Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας. Συμμετέχουν: Σοφία Καμπλιώνη, Χρήστος Αθανασίου, Χρήστος Χίτσιος, Dick Blau, Δημήτρης Λουζικιώτης, Γρηγόρης Πανταζής, Δημήτρης Δεσποινούδης. Έψς 23/02/15. (Παραγωγή Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)
21.00: Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ. Κάλλας 1). Συναυλία «Μουσικές των κουδουνιών»: Α’ μέρος: «Τα αυτιά μας έγιναν κουδούνια!» Μουσικά Σύνολα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Β’ μέρος: Μουσική από το «Δρώμενο των Αράπηδων» από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροποτάμου Δράμας. (Συμπαραγωγή Μ.Μ.Θ.- «Δρόμοι του κουδουνιού»).
Στην πράξη: Η πρόσβαση στον χώρο της έκθεσης δεν επιτρέπεται για το κοινό από τους υπεύθυνους του Μεγάρου. Μόνο όσοι είχαν βγάλει εισιτήριο ή είχαν πρόσκληση θα μπορούσαν να δουν την έκθεση (η μουσική συναυλία και το δρώμενο είχαν εισιτήριο 10 €, κάτι που δεν είχε αναφερθεί πουθενά ούτε στο έντυπο πρόγραμμα, ούτε στις διάφορες αναρτήσεις στο Ίντερνετ). Μάλιστα απαγορεύθηκε η είσοδος σε φίλο φωτογράφο που συμμετείχε με έργα του στην έκθεση! !  Εγκαίνια της έκθεσης δεν έγιναν, φωτογραφίες της έκθεσης δεν πάρθηκαν (είχε έρθει ομάδα σπουδαστών φωτογραφίας ειδικά για να φωτογραφήσουν την έκθεση / έφυγαν άπρακτοι) γιατί το μέγαρο δεν επιτρέπει πουθενά στους χώρους του την λήψη φωτογραφιών (άλλη πρωτοτυπία, όταν σήμερα είναι το μόνο εύκολο να βγάλεις φωτογραφίες σε όποιον χώρο θέλεις με τα γκάτζετ που υπάρχουν). Ο χώρος της έκθεσης και της συναυλίας βρισκόταν υπό την συνεχή επίβλεψη 3-4 υπαλλήλων του Μεγάρου και 1-2 ατόμων με στολή υπηρεσιών ασφαλείας (security). Είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν υπό συνεχή επιτήρηση.
Με 2 λόγια: η συμπεριφορά των υπευθύνων του Μεγάρου ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Λες και στόχος τους ήταν να εκνευρίσουν, αυτούς που μπήκαν στον κόπο να τους τιμήσουν με την εκεί παρουσία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου