Ετικέτες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μεταβάσεις / Transitions

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Εγκατάσταση (μόνιμη) της Ιωάννας Ασσάνη
Σύμφωνα με την ίδια: "Στην εγκατάσταση Μεταβάσεις επιδιώκω να οπτικοποιήσω δύο βασικές περιπτώσεις οπτικής καταγραφής του χώρου και της κινητικότητάς του, με έναυσμα το κτήριο και την δραστηριότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Στο βίντεο της εγκατάστασης αποτυπώνεται η κάτοψη του κτηρίου η οποία εξελίσσεται σε πολλαπλές εικονογραφικές περιπτώσεις, συγχρόνως με την σχεδιαγραμματική αντιστοιχία των πιθανών κατευθύνσεων μιάς κάθε φορά δράσης.
Επιδιώκεται έτσι η καταγραφή κάθε εσωτερικού παλμού του κτηρίου με την μορφή ενός συνεχούς οπτικού παρόντος που μετατρέπει το χώρο σε χρονικό μάρτυρα της ιδιότητάς του. Η καταγραφή αυτή δεν έχει στατιστικό χαρακτήρα αλλά διαδραστικό και χαρτογραφικό, αποκαλύπτοντας τις πιθανές εσωτερικές κινήσεις μέσα από μια σημειωτική σχέση κατεύθυνσης και δράσης."

Α. μέρος: Μπροστά στο  Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης



  
Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Christophe Le Rigoleur και η Ιωάννα Ασσάνη (σύντομα σχόλια)



Το κοινό




Β. μέρος: Στο κυλικείο


Από αριστερά:
-          Η υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης· παρουσίασε τους ομιλητές
-          Δημήτρης Αδάμ, προγραμματιστής· αναφέρθηκε στην ‘βοήθεια’ που είχε από την θητεία του στην μουσική ώστε να ολοκληρώσει το έργο.
-          Ιωάννα Ασσάνη· ανέπτυξε τις σκέψεις της ως προς το πως κατέληξε στην τελική μορφή του έργου και αφηγήθηκε την εξέλιξη του έργου στα τελευταία 25+ χρόνια αφ’ ότου συνέλαβε την αρχική ιδέα.
-          Εμμανουήλ Μαυρομάτης, κριτικός τέχνης· με αφορμή την ημέρα της γυναίκας μίλησε για την θέση της γυναίκας στην ιστορία (αναφορικά με τα θέματα της τέχνης) καθώς και για την σημερινή κατάσταση της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της τέχνης.



Το κοινό









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου